Fioniny kuřecí řízky v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 235.7 mg
- Draslík 997.6 mg
- Vláknina 12442.2 mg
- Vitamín A 12442.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve necháme zahřát troubu na 200 stupňů.
-
2
V misce smícháme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a ze dvou pomerančů, nadrobno nasekané stroužky česneku, najemno nasekanou zelenou petržel, najemno nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a olivový olej.
-
3
Ve vedlejším talíři obalíme ve vajíčku rozklepané kuřecí řízky bez kostí a kůže. Obalené řízky dáme do směsi v misce a přitiskneme na obě strany, aby směs neodpadla.
-
4
Poté řízky poklademe na alobalem vyložený plech a v troubě pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
-
5
Hotové řízky servírujeme s plátky citronu a zeleným salátem.