Fioniny kuřecí řízky v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 235.7 mg
  • Draslík 997.6 mg
  • Vláknina 12442.2 mg
  • Vitamín A 12442.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve necháme zahřát troubu na 200 stupňů.

  • 2

    V misce smícháme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a ze dvou pomerančů, nadrobno nasekané stroužky česneku, najemno nasekanou zelenou petržel, najemno nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a olivový olej.

  • 3

    Ve vedlejším talíři obalíme ve vajíčku rozklepané kuřecí řízky bez kostí a kůže. Obalené řízky dáme do směsi v misce a přitiskneme na obě strany, aby směs neodpadla.

  • 4

    Poté řízky poklademe na alobalem vyložený plech a v troubě pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.

  • 5

    Hotové řízky servírujeme s plátky citronu a zeleným salátem.

Komentáře k receptu