Kuličky z jehněčího s rozmarýnem
Suroviny
- 450 g Jehněčí krkovice
- 40 g Rajčata sušená sterilovaná
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 2 g Skořice mletá
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Hřebíček mletý
- 2 g Muškátový oříšek
- 2 g Sůl
- 40 g Máta
- 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 500 ml Řecký jogurt
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 30 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 86.1 mg
- Draslík 714.8 mg
- Vláknina 10884.1 mg
- Vitamín A 10884.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Z chleba okrájíme kůrku, na 5 minut namočíme do vody a po změknutí hned vymačkáme. Dáme do mísy přidáme najemno mleté jehněčí, najemno nastrouhanou cibuli, stroužek prolisovaného česneku, nadrobno nasekaná sušená rajčata, nadrobno nasekané lístky čerstvé rozmarýny, lžíci oleje, a čtyři druhy mletého koření - špetku pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice. Ještě vše dosolíme.
-
2
Směs vyválíme do kuliček a aby se nelepily namáčíme si ruce ve studené vodě.
-
3
Připravené kuličky naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě. Po osmi minutách kuličky obrátíme, aby se dobře propekly a ještě je asi 8 minut pečeme doměkka.
-
4
Servírujeme na talíř na připravené nudle, rýži, či brambory a teplé hned podáváme.