Mořský jazyk se šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1119 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 85.7 mg
  • Draslík 1128 mg
  • Vláknina 2936 mg
  • Vitamín A 2936 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské jazyky opláchneme a osušíme. Pokapeme třemi čtvrtinami citronové šťávy, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupeme a nasekáme cibuli. Okurku oloupeme, rozpůlíme ji podélně a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kostky.

  • 3

    Máslo rozehřejeme v hrnci, podusíme cibuli a okurku, zaprášíme šafránem a necháme zesklovatět. Podlijeme rybím vývarem, přidáme smetanu, sůl a pepř. Uvedeme do varu a do vařící omáčky vložíme rybu.

  • 4

    Hrnec odstavíme a necháme rybu dojít 6 minut. Poté rozdělíme na talíře.

  • 5

    Kerblík omyjeme a otrháme lístky. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme zbytek citronové šťávy a posypeme kerblíkem.

  • 6

    Podáváme k rybě.

Komentáře k receptu