Jelení guláš s jehněčím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1354 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 155.3 mg
- Draslík 997.1 mg
- Vláknina 8395 mg
- Vitamín A 8395 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 481 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení a jehněčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
-
2
V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zelí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s vařenými bramborami.