Jelení guláš s kančím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jelení maso
  • 400 g Kančí maso
  • 700 g Cibule
  • 50 g Česnek
  • 70 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Kmín celý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Jalovec
  • 3 g Nové koření mleté
  • 20 g Jíška hotová tmavá
  • 600 g Bramborový knedlík
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 117.2 mg
  • Draslík 654.4 mg
  • Vláknina 7466 mg
  • Vitamín A 7466 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso nakrájíme na kostky, prorostlejší kančí maso nakrájíme také na kostky, vepřovou slaninu na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu a osmahneme, přidáme cibuli a jakmile zezlátne, přidáme jelení i kančí maso, osmažíme, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, mletým jalovcem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu