Jelení guláš s kančím masem
Suroviny
- 600 g Jelení maso
- 400 g Kančí maso
- 700 g Cibule
- 50 g Česnek
- 70 g Slanina vepřová
- 20 g Paprika mletá sladká
- 5 g Kmín celý
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Jalovec
- 3 g Nové koření mleté
- 20 g Jíška hotová tmavá
- 600 g Bramborový knedlík
- 150 g Sádlo škvařené
- 1200 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 37 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 117.2 mg
- Draslík 654.4 mg
- Vláknina 7466 mg
- Vitamín A 7466 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení maso nakrájíme na kostky, prorostlejší kančí maso nakrájíme také na kostky, vepřovou slaninu na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu a osmahneme, přidáme cibuli a jakmile zezlátne, přidáme jelení i kančí maso, osmažíme, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, mletým jalovcem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.