Palačinky s krevetami
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 400 g Krevety tygří
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 4 dl Mléko polotučné
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 9 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 194 mg
- Draslík 430.3 mg
- Vláknina 8845.8 mg
- Vitamín A 8845.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety ponoříme do hrnce s vařící vodou s 1/2 lžičkou soli a pomalu je povaříme přibližně 15 minut. Scedíme je, necháme okapat, oloupeme, potom je dáme do misky, polijeme pomerančovou šťávou, přidáme špetku soli a pepře, zamícháme a necháme stranou.
-
2
Mouku a kypřící prášek prosejeme do vhodné nádoby, přidáme špetku soli, všechna vejce, mléko, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny rozšleháme na hladkou tekoucí hmotu. Přikryjeme a na 15 minut necháme odležet.
-
3
V pánvi rozehřejeme malé množství oleje, naběračkou nalijeme přiměřené množství těsta, zakroužíme s ní, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve, vrátíme na oheň, pečeme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany dorůžova. V pečení postupujeme do skončení těsta, hotové skládáme na sebe, a udržujeme je teplé.
-
4
Hotové palačinky podle porcí rozdělíme na talíře, každou naplníme připravenými krevetami, přeložíme druhou půlkou, ozdobíme čtvrtkami citrónu a podáváme.