Salát z lína
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 400 g Rýže dušená
- 500 g Lín
- 150 g Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Rajčata
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 30 g
- Sodík 2478 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 156.7 mg
- Vláknina 9134 mg
- Vitamín A 9134 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce lína uvaříme v osolené vodě s trochou octa. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme nadrobno.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme do mísy a promícháme s vařenou (nebo dušenou) rýží, okapaným hráškem, rybím masem, nasekanými okurkami a kari kořením. Přidáme majonézu a vše zlehka promícháme.
-
3
Podáváme na omytých salátových listech, ozdobíme dílky omytého rajčete a pokapeme citronovou šťávou.