Plněná rajčata s Mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Mozzarella
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 170 g Tuňák v oleji
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 854.9 mg
  • Vláknina 7475.1 mg
  • Vitamín A 7475.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá masitá rajčata omyjeme, osušíme a odkrojíme jim vršky od stopky - čepičky. Vršky z rajčat pokrájíme nadrobno (kromě míst po stopkách) a dáme je do mísy. Rajčata vydlabeme lžičkou, zevnitř je vytřeme olivovým olejem, posypeme solí a černým pepřem.

  • 2

    V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Nakládané zelené olivy s papričkou scedíme a pokrájíme na plátky.

  • 3

    Sýr Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy k pokrájeným rajčatům. Malé čerstvé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme. Rozkrojíme je na poloviny, pokrájíme na tenké plátky a doložíme k sýru. Konzervovaného tuňáka ve oleji scedíme a dáme do mísy. Čerstvou majoránku s bazalkou omyjeme, vodu setřepeme, několik lístků z bazalky odložíme stranou, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Vejce, bylinky a olivy přidáme do mísy k sýru, ochutíme asi 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a směs promícháme.

  • 4

    Rajčata naplníme, poklademe na mísu, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře k receptu