Pochoutka z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata Cherry
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 2 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1952 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 2656.2 mg
  • Vláknina 11062.5 mg
  • Vitamín A 11062.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou očistíme kartáčkem mušle. Otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Osmahneme ji v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, podlijeme bílým vínem a 0,25l vody a přivedeme do varu. Přidáme mušle a pod pokličkou vaříme, dokud se neotevřou, cca 10 minut.

  • 2

    Z ulit vyndáme maso a dáme ho stranou. Vývar z mušlí přecedíme přes síto do hrnce a necháme z něj vyvařit třetinu.

  • 3

    Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rozkrájíme je na kostky a odstraníme stopky. Povaříme rajčata ve vývaru 5 minut.

  • 4

    Fenykl očistíme, omyjeme a odřízneme z něj zelenou nať. Hlízy nakrájíme na malé kostky, dáme je do vývaru a podusíme 5 minut. Fenyklovou nať posekáme.

  • 5

    Osolíme a opepříme vývar, vhodíme do něj slávky a ohříváme 2 minuty.

  • 6

    Pochoutku posypeme nasekanou fenyklovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu