Pochoutka z mušlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1952 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 2656.2 mg
- Vláknina 11062.5 mg
- Vitamín A 11062.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou očistíme kartáčkem mušle. Otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Osmahneme ji v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, podlijeme bílým vínem a 0,25l vody a přivedeme do varu. Přidáme mušle a pod pokličkou vaříme, dokud se neotevřou, cca 10 minut.
-
2
Z ulit vyndáme maso a dáme ho stranou. Vývar z mušlí přecedíme přes síto do hrnce a necháme z něj vyvařit třetinu.
-
3
Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rozkrájíme je na kostky a odstraníme stopky. Povaříme rajčata ve vývaru 5 minut.
-
4
Fenykl očistíme, omyjeme a odřízneme z něj zelenou nať. Hlízy nakrájíme na malé kostky, dáme je do vývaru a podusíme 5 minut. Fenyklovou nať posekáme.
-
5
Osolíme a opepříme vývar, vhodíme do něj slávky a ohříváme 2 minuty.
-
6
Pochoutku posypeme nasekanou fenyklovou natí a ihned podáváme.