Maďarský hrnec
Suroviny
- 350 g Pstruh
- 350 g Treska aljašská
- 400 g Brambory
- 300 g Losos uzený
- 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 0.125 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 16 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 133.4 mg
- Draslík 1865.9 mg
- Vláknina 14420.5 mg
- Vitamín A 14420.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso nakrájíme na kostky. Cibuli a brambory oloupeme, brambory rozkrájíme na kostky, cibuli nasekáme najemno. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, odstraníme jadérka a stopky a nasekáme je.
-
2
Rozehřejeme ve velkém hrnci olej, osmahneme cibuli, přidáme brambory a smažíme 10 minut. Přidáme mletou papriku a rajčata. Do hrnce přidáme rybí základ, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Přidáme rybí hlavy a pod pokličkou vaříme 30 minut. Poté hlavy vyjmeme a odstraníme.
-
3
Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Do vývaru přidáme rybí kostky s paprikovými nudličkami a pod pokličkou vaříme 10 minut.
-
4
Do každého talíře dáme plátek chleba a dolijeme polévkou.
-
5
Ihned podáváme.