Zelená omáčka s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 897 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 573.5 mg
- Vláknina 8124.8 mg
- Vitamín A 8124.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme troubu na 190 stupňů. Ve varné míse smícháme nadrobno nasekanou zelenou petržel, opláchnutou, semen zbavenou a na kostičky nakrájenou zelenou papriku, na jemno rozsekané zelené olivy, opláchnuté a okapané kapary, čerstvý tymián, lžíci oleje, šťávu z jednoho citronu a suché víno. Vše dáme na deset minut do trouby podusit.
-
2
Poté vyndáme mísu, ztlumíme troubu na 180 stupňů, do směsi přidáme na 4 stejné díly rozřezaný steak z tuňáka, zalijeme vydušenou šťávou, přidáme olej, osolíme, opepříme. Misku opět vložíme do trouby přibližně na 10 - 15 minut, aby byla ryba propečená. Ihned můžeme servírovat.