Hovězí maso dušené se zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 601.1 mg
  • Vláknina 12728.9 mg
  • Vitamín A 12728.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme.

  • 2

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a krátce provaříme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme kousky masa a smažíme. Postupně přidáváme připravené nakrájené papriky, rajčata, brambory a mrkev a vše vmícháme. Podle chuti okořeníme kurkumou, rozemletým hřebíčkem, paprikou, pepřem a solí. Směs zalijeme vývarem z masoxu a dusíme, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Směs nakonec zjemníme vmícháním másla.

Komentáře k receptu