Hovězí maso dušené se zeleninovou směsí
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 800 g Hovězí maso zadní
- 3 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Masox
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kurkuma
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- 0.5 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 182 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 601.1 mg
- Vláknina 12728.9 mg
- Vitamín A 12728.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme.
-
2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a krátce provaříme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme kousky masa a smažíme. Postupně přidáváme připravené nakrájené papriky, rajčata, brambory a mrkev a vše vmícháme. Podle chuti okořeníme kurkumou, rozemletým hřebíčkem, paprikou, pepřem a solí. Směs zalijeme vývarem z masoxu a dusíme, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Směs nakonec zjemníme vmícháním másla.