Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 59.6 mg
- Draslík 415.7 mg
- Vláknina 2375.6 mg
- Vitamín A 2375.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.
-
2
Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.
-
4
Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.
-
5
Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.