Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami
Suroviny
- 5 g Máslo čerstvé
- 16 krajíc Chléb toastový
- 2 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 5 stroužek Česnek
- 2.5 dl Voda pitná
- 0.5 kg Brambory
- 1 kg Jehněčí kýta
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 24 g
- Sodík 743 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 83.3 mg
- Draslík 1027.9 mg
- Vláknina 14842.4 mg
- Vitamín A 14842.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka.
-
3
Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.