Hovězí maso s kukuřicí
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 250 g Květák
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1 kg Hovězí maso přední
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1165 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 155.7 mg
- Draslík 1676 mg
- Vláknina 12607.8 mg
- Vitamín A 12607.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.5 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí přední maso bez tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. V hrnci rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany dozlatova, ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty.
-
2
Poté maso dáme do zapékací mísy, přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, konzervovanou kukuřici, přimícháme worcester, vývar, bobkový list, nové koření a 0,5 lžičky chilli pasty. Mísu zakryjeme poklicí, dáme do trouby a pečeme pří 220°C asi 90 minut doměkka. Občas promícháme.
-
3
10 minut před dovařením masa omyjeme brokolici s květákem a zeleninu rozebereme na růžičky. V druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžičkou mořské soli. Zeleninu vaříme 5 minut, pak ji vyjmeme, necháme odkapat a odložíme do misky.
-
4
Měkké maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu a servírujeme.