Zeleninový kebab s bulgurovým salátem
Suroviny
- 400 g Cuketa
- 150 g Rajčata
- 100 g Rajčata
- 6 g Sůl
- 4 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý mletý
- 50 g Petržel - nať
- 150 g Žampiony čerstvé
- 200 g Bulgur
- 50 g Máta
- 29 g Rozmarýn čerstvý
- 50 g Koriandr čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 60 ml Ocet vinný červený
- 2 ks Kapie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1008 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1041.7 mg
- Vláknina 27009 mg
- Vitamín A 27009 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme olej, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. Do marinády vložíme půlky kapie, cherry rajčata, plátky cukety a půlky očištěných žampionů a necháme 15 minut uležet.
-
2
Zatím vsypeme bulgur do mísy, zalijeme vodou asi 5cm nad povrch zrní a necháme 15 minut nabobtnat. V jiné míse smícháme rozpůlená cherry rajčata, sůl, pepř, nasekanou mátu, koriandr, olej, ocet a petrželovou nať.
-
3
Marinovanou zeleninu napícháme střídavě na špejle nebo špízové jehly a grilujeme 15 minut za stálého otáčení, až se zelenina propeče.
-
4
Do mísy k bylinkám vmícháme bulgur a podáváme k zeleninovým kebabům.