Jehněčí maso zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 312 mg
  • Draslík 380.8 mg
  • Vláknina 1242.2 mg
  • Vitamín A 1242.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Masox rozpustíme v horké vodě a necháme krátce provařit. Vejce rozšleháme v misce, sýr nastrouháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli, pak přidáme kousky masa a opečeme je. Maso osolíme, podle chuti opepříme, okořeníme kurkumou, zázvorem, muškátovým oříškem a skořicí. Vše zalijeme vývarem z masoxu, přidáme případně vodu, aby maso bylo zcela ponořené a dusíme přikryté pokličkou doměkka.

  • 4

    Měkké maso pak přemístíme do žáruvzdorné mísy, vývar necháme vychadnout. Do vychlazeného vývaru přimícháme metlou rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a mátu, směsí zalijeme maso v míse a v předehřáté troubě zvolna pečeme přibližně 20 minut.

  • 5

    Zapečené maso podáváme horké s vařenou rýží.

Komentáře k receptu