Jehněčí maso zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 22 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 312 mg
- Draslík 380.8 mg
- Vláknina 1242.2 mg
- Vitamín A 1242.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Masox rozpustíme v horké vodě a necháme krátce provařit. Vejce rozšleháme v misce, sýr nastrouháme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli, pak přidáme kousky masa a opečeme je. Maso osolíme, podle chuti opepříme, okořeníme kurkumou, zázvorem, muškátovým oříškem a skořicí. Vše zalijeme vývarem z masoxu, přidáme případně vodu, aby maso bylo zcela ponořené a dusíme přikryté pokličkou doměkka.
-
4
Měkké maso pak přemístíme do žáruvzdorné mísy, vývar necháme vychadnout. Do vychlazeného vývaru přimícháme metlou rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a mátu, směsí zalijeme maso v míse a v předehřáté troubě zvolna pečeme přibližně 20 minut.
-
5
Zapečené maso podáváme horké s vařenou rýží.