Lívance s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 150 g Jablka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy lískové
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Skořice mletá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1128 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 615.4 mg
  • Vláknina 18372.5 mg
  • Vitamín A 18372.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 14.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 479.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka umyjeme, nakrájíme na dílky a posypeme skořici. Do jiného rendlíku dáme máslo, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nakonec přidáme připravená jablka, promícháme a udržujeme v teple.

  • 2

    Vysypeme mouku do misky, přisypeme kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, sůl, vlijeme smetanu a mléko, vmícháme mleté ořechy, cukr a všechny suroviny promícháme na řídké těsto.

  • 3

    Olejem potřeme pánev a na rozpálený olej lžící pokládáme připravené těsto, které pečeme z jedné a potom z druhé strany dozlatova. Upečené lívance dáváme na teplé místo a až do jejích podávání je udržujeme teplé.

  • 4

    Když už máme lívance upečené, rozdělíme je na mělké talíře do tvaru sloupce, mezi ně dáme připravená teplá jablka se sirupem a podáváme. Už připravené porce posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.

Komentáře k receptu