Jehněčí maso se zeleninou a čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 196 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 1289.9 mg
  • Vláknina 48232.9 mg
  • Vitamín A 48232.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Omyté fazolky a rajčata nakrájíme na malé kousky, mrkev oškrábeme a také nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno. Masox rozpustíme v 1 decilitru horké vody.

  • 3

    Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, koriandr a nakrájené maso, opepříme, osolíme a opečeme. Po 5 minutách přidáme nakrájené fazolky, rajčata a mrkev, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Pak přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku, nové koření a skořici, vše promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso a zelenina nejsou mekké.

  • 4

    V době, kdy se maso se zeleninou dusí uvaříme v dostatečném množství vody čočku. Měkkou ji slijeme přes síto a pak přidáme do pánve k masu. Vše důkladně promícháme a prohřejeme.

Komentáře k receptu