Divoký králík dušený
Suroviny
- 800 g Králičí maso
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 976.9 mg
- Vláknina 4229.7 mg
- Vitamín A 4229.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka rozdělíme na menší porce, osolíme opepříme a opečeme na polovině másla, po obou stranách. Přidáme na drobno pokrájenou
-
2
zeleninu, cibuli, chvíli dusíme a pak podlijeme vývarem, přidáme koření a rajský protlak.
-
3
Ze zbylého másla a mouky uděláme jíšku a omáčku zahustíme, potom přecedíme. Pokrm můžeme přichutit citrónovou šťávou.