Holubky s pohankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Pohanka
  • 200 g Paprika zelená
  • 100 g Cibule
  • 400 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 l Voda pitná
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1033.7 mg
  • Vláknina 35077.5 mg
  • Vitamín A 35077.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 150 mg
  • Vitamín E 10.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku opláchneme, dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka. Uvařenou scedíme, necháme okapat, vysypeme do misky, přidáme celé vejce, sůl, pepř, olej a dobře zamícháme.

  • 2

    Do vysokého hrnce nalijeme 5 l vody, přilijeme ocet, přisypeme sůl,

  • 3

    hlávkové zelí zbavíme povadlých listů, vyřízneme košťál a celé zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou. Měkké zelí vytáhneme z vody, necháme vychladnout, potom listy oddělíme, odkrojíme tvrdá žebra. Listy naplníme pohankovou směsi, stočíme do rolády, konce uzavřeme, skládáme na pekáč, jehož dno vyložíme zbylými žebry a hrubými listy zelí. Na naskládanou první vrstvu rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli, stejně krájenou zelenou papriku,poté zase holubky. Tak pokračujeme až do naplnění pekáče. Protlak vlijeme do vody, smícháme a připravené holubky zalijeme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut.

  • 4

    Poté ho vytáhneme z trouby, necháme přiklopený 10 minut, následně můžeme jídlo porcovat na mělké talíře a podávat.

Komentáře k receptu