Holubky s pohankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 28 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1033.7 mg
- Vláknina 35077.5 mg
- Vitamín A 35077.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 150 mg
- Vitamín E 10.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku opláchneme, dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka. Uvařenou scedíme, necháme okapat, vysypeme do misky, přidáme celé vejce, sůl, pepř, olej a dobře zamícháme.
-
2
Do vysokého hrnce nalijeme 5 l vody, přilijeme ocet, přisypeme sůl,
-
3
hlávkové zelí zbavíme povadlých listů, vyřízneme košťál a celé zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou. Měkké zelí vytáhneme z vody, necháme vychladnout, potom listy oddělíme, odkrojíme tvrdá žebra. Listy naplníme pohankovou směsi, stočíme do rolády, konce uzavřeme, skládáme na pekáč, jehož dno vyložíme zbylými žebry a hrubými listy zelí. Na naskládanou první vrstvu rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli, stejně krájenou zelenou papriku,poté zase holubky. Tak pokračujeme až do naplnění pekáče. Protlak vlijeme do vody, smícháme a připravené holubky zalijeme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut.
-
4
Poté ho vytáhneme z trouby, necháme přiklopený 10 minut, následně můžeme jídlo porcovat na mělké talíře a podávat.