Dušený, kapustový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kapusta mražená
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 729.3 mg
  • Vláknina 6447.5 mg
  • Vitamín A 6447.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou kapustu necháme rozmrazit, scedíme, vymačkáme vodu a dáme okapat. Česnek oloupeme, nastrouháme, položíme do skleněné mísy, přilijeme olej a v mikrovlnné troubě na 2 minuty zahřejeme. Do mísy přisypeme připravenou kapustu, přiklopíme a pokračujeme v dušení ještě 3 minuty. Mleté maso osolíme, opepříme, zamícháme a položíme do mísy, maso zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem, přiklopíme a vrátíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Hotové jídlo vytáhneme, přiklopené necháme minutu odležet a už můžeme porce nakládat na talíře.

Komentáře k receptu