Dušený, kapustový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 60 g
- Sodík 846 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 729.3 mg
- Vláknina 6447.5 mg
- Vitamín A 6447.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou kapustu necháme rozmrazit, scedíme, vymačkáme vodu a dáme okapat. Česnek oloupeme, nastrouháme, položíme do skleněné mísy, přilijeme olej a v mikrovlnné troubě na 2 minuty zahřejeme. Do mísy přisypeme připravenou kapustu, přiklopíme a pokračujeme v dušení ještě 3 minuty. Mleté maso osolíme, opepříme, zamícháme a položíme do mísy, maso zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem, přiklopíme a vrátíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Hotové jídlo vytáhneme, přiklopené necháme minutu odležet a už můžeme porce nakládat na talíře.