Sněhové perníčky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 170 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 4 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 52.7 mg
- Draslík 25.5 mg
- Vláknina 2023 mg
- Vitamín A 2023 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme vejce se 120g moučkového cukru. Přidáme med, jedlou sodu, skořici, mletý hřebíček, máslo, citronovou kůru a hladkou mouku. Vypracujeme těsto.
-
2
Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný 1/2cm a ozdobnou formičkou vykrajujeme koláčky. Necháme je asi 30 minut odpočinout.
-
3
Potom perníčky potřeme sněhem ušlehaným z 1 bílku a 50g moučkového cukru. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.