Pita chipsy s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Omáčka Tahini
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Koření marocké
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 plátek Chléb Pita
  • 2 polévková lžíce Pepř cayenský
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 122.5 mg
  • Vláknina 5332.6 mg
  • Vitamín A 5332.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dohladka rozmixujeme slitou konzervovanou cizrnu s tahini omáčkou, prolisovaným česnekem, 1 lžičkou marockého koření, citronovou šťávou, 1 lžící olivového oleje a uložíme do chladničky. Rozmixovanou směs ponecháme v chladničce do doby podávání.

  • 2

    Rozpůlené pita chleby postříkáme 2 lžícemi olivového oleje a zasypeme cayenským pepřem. Nakrájíme na trojúhelníčky (chipsy) a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 5 - 10 minut.

  • 3

    Na vychlazenou omáčku nakapeme 1 lžíci olivového oleje, zasypeme marockým kořením a podáváme s pita chipsy.

Komentáře k receptu