Grilované jehněčí s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Jehněčí maso
  • 250 g Těstoviny Fettuccine
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 22.7 mg
  • Vláknina 3707.5 mg
  • Vitamín A 3707.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1215.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme olej s chilli, směsí potřeme plátky masa. Necháme je dvacet minut odležet. Mezitím v misce smícháme citronovou šťávu, koriandr, petrželku, rozpuštěné máslo a nadrcený česnek. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, směsí z misky je polijeme.

  • 2

    Gril rozehřejeme na maximum, maso opečeme do zlatova, přidáme těstoviny a podáváme.

Komentáře k receptu