Telecí játýrka na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 432.5 mg
- Draslík 432.9 mg
- Vláknina 3258.8 mg
- Vitamín A 3258.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná, omytá a osušená telecí játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a obalíme v osolené a opepřené hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla, přidáme polovinu jater a z obou stran je opékáme zprudka 2-3 minuty. Vyjmeme a postup opakujeme se zbylými játry.
-
3
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu a přidáme nasekanou šalvěj. Promícháme a vzniklou šťávou zalijeme opečená játra.
-
4
Každou porci ozdobíme plátky omytého citronu a lístky šalvěje.
-
5
Ihned podáváme.