Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem
Suroviny
- 500 g Vepřový bok
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 ml Voda pitná
- 1 ks Limetka
- 1 hrst Koriandr celý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 70 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 593.5 mg
- Vláknina 3726.5 mg
- Vitamín A 3726.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nadrobno nakrájíme 5 kořenů koriandru. Stonky a listy rovněž pokrájíme a odložíme zvlášť. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme rozdrcený česnek. Za stálého míchání přidáme koriandrové kořeny a koření pěti vůní. Vložíme na kostičky nakrájený bůček a krátce orestujeme. Mezitím mícháme tak, aby se maso obalilo v koření. Poté přidáme nasekaná rajčata a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vmícháme cukr, sójovou a rybí omáčku. Zakryté necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut.
-
2
Do hotové směsi vmícháme připravenou nať koriandru, zakápneme šťávou z limetky, rozdělíme do misek a ihned podáváme.