Golden salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 526 g
- Sodík 8421 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 1065.3 mg
- Vláknina 53444.5 mg
- Vitamín A 53444.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě povaříme nakrájenou mrkev a celer na kostičky, poté scedíme.
-
2
V okurkovém nálevu krátce povaříme nakrájenou cibuli. Okurky a jablka nakrájíme na kostičky.
-
3
Smícháme uvařenou mrkev, celer a cibuli s nakrájenými jablky a okurkami.
-
4
Přidáme špetku vegety, pepře, soli, pár kapek oleje a lžíci okurkového nálevu.