Polévka s husími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kosti hovězí řídké
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 200 g Petržel kořen
  • 300 g Játra husí
  • 200 g Kokosové mléko
  • 30 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí žebra
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1016 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 150 g
  • Sodík 2091 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 563.5 mg
  • Draslík 1130.9 mg
  • Vláknina 8528.3 mg
  • Vitamín A 8528.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer, petržel oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a celer na kousky a necháme zatím ve vodě.

  • 2

    Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi opečeme z obou stran. Potom je dáme do polévkové misky a zalijeme vývarem.

  • 3

    Hovězí kostí spolu s masem důkladně omyjeme, položíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a povaříme na vývar přibližně 60 minut. Do hrnce přidáme připravenou zeleninu, kterou povaříme asi 30 minut doměkka a stáhneme z ohně.

  • 4

    Hotový vývar scedíme, hrnec s vývarem vrátíme na sporák, hned do něj vlijeme okurkový nálev (asi o,5l), přidáme nastrouhanou kyselou okurku a polévku přivedeme k varu, pomalu za stálého mícháni přiléváme rozšlehaná vejce s kokosovým mlékem. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, medem, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Pod poklici necháme odpočinout, potom porcujeme na hluboké talíře, přidáme husí játra a podáváme.

Komentáře k receptu