Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony
Suroviny
- 800 g Kedlubna
- 60 g Máslo čerstvé
- 800 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Rohlíky bílé
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 24 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 259.7 mg
- Draslík 413.7 mg
- Vláknina 7693.5 mg
- Vitamín A 7693.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupané kedlubny nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, pažitku nasekáme najemno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem osmažíme na másle. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, hořčice, soli, cukru, pepře a ustrouhaného muškátového oříšku.
-
2
Kedlubny s vejci přelijeme zálivkou, přidáme pažitku a promícháme. Před podáváním salát posypeme česnekovými krutony.