Labužnický králík
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 40 ml Voda pitná
- 150 ml Olej stolní
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Králičí maso
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 51 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 144.4 mg
- Draslík 838.8 mg
- Vláknina 2520.6 mg
- Vitamín A 2520.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozporcujeme králíka a zalijeme nálevem, do kterého vmícháme nakrájenou papriku, cibuli a česnek. Přes noc necháme v chladu odležet.
-
2
Pečeme při 180 stupních 90 minut a přitom obracíme.
-
3
Poté poklademe králíka plátky slaniny a půl hodiny zapečeme.