Rychlý pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Pstruh
  • 30 g Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 920.4 mg
  • Vláknina 2862.5 mg
  • Vitamín A 2862.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy oškrábeme, vykucháme, odstraníme oči, omyjeme studenou tekoucí vodou, následně je osušíme. Celého pstruha citronovou šťávou. Česnek oloupeme, prolisujeme, položíme na talíř, přisypeme sůl, pepř, vše dobře promícháme a pstruha důkladně potřeme - včetně břišní dutiny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme do pstruha.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme na ni připraveného pstruha, z obou stran ho opečeme do zlatova.

  • 3

    Upečené pstruhy stáhneme ze sporáku, položíme na mělké oválné talíře a servírujeme s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu