Rychlý pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 920.4 mg
- Vláknina 2862.5 mg
- Vitamín A 2862.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy oškrábeme, vykucháme, odstraníme oči, omyjeme studenou tekoucí vodou, následně je osušíme. Celého pstruha citronovou šťávou. Česnek oloupeme, prolisujeme, položíme na talíř, přisypeme sůl, pepř, vše dobře promícháme a pstruha důkladně potřeme - včetně břišní dutiny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme do pstruha.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, vložíme na ni připraveného pstruha, z obou stran ho opečeme do zlatova.
-
3
Upečené pstruhy stáhneme ze sporáku, položíme na mělké oválné talíře a servírujeme s vhodnou přílohou.