Kapr dušený na petrželce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1479 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 610.5 mg
- Vláknina 1320 mg
- Vitamín A 1320 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet nebo podkovu z kapra osolíme, posypeme kořením na ryby, petrželku posekáme.
-
2
V pánvi roztavíme máslo, přiložíme kapra, krátce orestujeme z obou stran, podlijeme vodou, zasypeme petrželkou, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Podáváme i s vydušenou šťávou.