Mrkev po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mrkev kořen
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 467 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 73 mg
  • Vláknina 13740 mg
  • Vitamín A 13740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nebo na nudličky nakrájenou mrkev a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Potom přebytečnou vodu slijeme, mrkev osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše vody. Krátce povaříme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu