Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 2 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 111.1 mg
- Vláknina 7125.5 mg
- Vitamín A 7125.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Proutky skořice opláchneme pod tekoucí vodou a když jsou příliš dlouhé, překrojíme je napůl. Ze sušeného ovoce kaki odřízneme stopky a z jedné strany je nařízneme nožem. Potom je nakrájíme na tenké plátky tak, abychom do jednotlivých plátků mohli zabalit ořech. Vlašské ořechy namočíme na 5 minut do studené vody a potom je oloupeme.
-
2
Oloupané ořechy jednotlivě zabalíme do plátků ovoce kaki. Tyto ovocné balíčky nakrájíme na silnější plátky. Pinivé ořechy okrájíme a promneme je v utěrce. Do hrnce vijeme vodu, vsypeme kousky zázvoru a přivedeme k varu. Zázvor vaříme 1 hodinu. Vařený zázvor scedíme přes utěrku.
-
3
Do hrnce s vodou dáme proutky skořice a vaříme je 1 hodinu. Vývar ze skořice scedíme přes utěrku.
-
4
Zázvorový a skořicový vývar slijeme, přidáme k nim cukr práškový i krupicový a přivedeme k varu.
-
5
Tekutinu vaříme 10 minut. Po 10 minutách máme punč hotový. Nápoj necháme vychladit a na chvíli dáme do lednice. Podáváme studený v pohárech, ozdobený piniovými oříšky a kousky ovoce kaki s vlašskými ořechy.