Salát z pečených paprik se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Ořechy vlašské
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 600 g Paprika zelená
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 279.7 mg
  • Draslík 678.6 mg
  • Vláknina 10871.3 mg
  • Vitamín A 10871.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 166.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky vložíme na plech vyložený pečícim papírem, v předehřáté troubě zprudka opečeme. poté vyjmeme, přelijeme studenou vodou, loupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, pokrájíme na plátky. Kapii očistíme a nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, ořechy usekáme na jemno, petrželovou nať sekáme na jemno. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, cukrem a pepřem.

  • 2

    V míse promícháme pečené papriky s česnekem a ořechy, směs přelijeme zálivkou, poklademe plátky papriky, vajíček a posypeme natí. Před podáváním salát necháme vychladit.

Komentáře k receptu