Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 300 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Papaya
- 2 ks Limetka
- 2 ks Citronová tráva
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
- 1 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 15 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 2069.4 mg
- Vláknina 7766 mg
- Vitamín A 7766 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme žlutou kari pastu. Chilli papričky bez semínek nakrájíme nahrubo, česnek a šalotku také pokrájíme, citronovou trávu nasekáme, čerstvou kurkumu nastrouháme, nebo použijeme lžičku mleté kurkumy. Vše vložíme do mixéru, přidáme krevetovou pastu a sůl a zpracujeme na hrubší pastu.
-
2
Vývar vlijeme do woku a přivedeme k varu. Vmícháme hotovou pastu, znovu zahřejeme a jakmile směs začne vařit, přidáme tamrindovou pastu rozmíchanou v trošce vroucí vody, cukr, kokosové mléko, oloupanou a na plátky nakrájenou papáju a na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí. Na středním ohni povaříme cca 15 minut za stálého míchání doměkka. Přilijeme šťávu vymačkanou z jedné limetky, směs rozdělíme do předehřátých misek, dozdobíme plátky limetky a ihned teplé podáváme.