Kuřecí maso dušené na zeleném kari
Suroviny
- 400 g Rýže dušená
- 600 ml Kokosové mléko
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Zázvor celý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.37 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 34 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 880.7 mg
- Vláknina 4050.8 mg
- Vitamín A 4050.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní ciubulku očistíme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme nahrubo pokrájené chilli papričky bez semínek, oloupaný zázvor, česnek, rybí omáčku, koriandrovou a petrželkovou nať, přilijeme vroucí vodu a promixujeme do hladké pasty.
-
2
Kuřecí maso bez kosti a kůže nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a maso na něm osmahneme dohněda. Po vyjmutí odložíme na talíř. Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a za stálého míchání 3-4 minuty orestujeme. Poté přidáme rozmixovanou směs a smažíme do zhoustnutí. Vložíme zpět maso, přilijeme kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Částečně zakryjeme a na mírném ohni povaříme cca 8-10 minut.
-
3
Měkké maso vyjmeme společně s paprikou. Omáčku dále vaříme 10-12 minut do zhoustnutí. Maso s paprikou vrátíme zpět do pánve, důkladně promícháme a povaříme 2-3 minuty.
-
4
Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a ihned podáváme.