Salát z okurek s rajčaty, jablky a brambory
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Jablka
- 200 g Rajčata
- 150 g Majonéza
- 200 g Okurka salátová
- 600 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 35 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 939.8 mg
- Vláknina 11897 mg
- Vitamín A 11897 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Okurku nakrájíme na plátky, rajčata a oloupaná a vyjadřincovaná jablka nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Do majonézy vmícháme sůl, pepř, papriku, citronovou šťávu, cibuli, petrželovou nať a hořčici.
-
2
Do mísy vložíme brambory, okurku s rajčaty a jablky, vmícháme majonézu a poklademe čtvrtkami vajíček.