Salát z okurek s rajčaty, jablky a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Jablka
  • 200 g Rajčata
  • 150 g Majonéza
  • 200 g Okurka salátová
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 939.8 mg
  • Vláknina 11897 mg
  • Vitamín A 11897 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Okurku nakrájíme na plátky, rajčata a oloupaná a vyjadřincovaná jablka nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Do majonézy vmícháme sůl, pepř, papriku, citronovou šťávu, cibuli, petrželovou nať a hořčici.

  • 2

    Do mísy vložíme brambory, okurku s rajčaty a jablky, vmícháme majonézu a poklademe čtvrtkami vajíček.

Komentáře k receptu