Smažené kořeněné kalamáry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kalamáry
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 319.4 mg
  • Vláknina 611.8 mg
  • Vitamín A 611.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a na kroužky nakrájené kalamáry osušíme papírovou utěrkou.

  • 2

    V misce smícháme hladkou mouku, sůl, pepř a oregano. Kalamáry ve směsi obalíme a v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme asi 3 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 3

    Před podáváním pokapeme osmažené kalamáry citronovou šťávou.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bílé pečivo a zeleninový salát.

Komentáře k receptu