Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová panenka
  • 4 kávová lžička Tamarindová pasta
  • 1 ks Zázvor celý
  • 6 ks Šalotka
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 5 ks Limetka kafrová
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 1911.5 mg
  • Vláknina 3171.5 mg
  • Vitamín A 3171.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce důkladně smícháme sójovou omáčku s medem. Maso nakrájíme podélně na dlouhé silnější proužky nebo na čvrtinky. Vložíme na gril rozpálený na střední teplotu, potřeme medovou směsí a grilujeme 10-15 minut. Mezitím potíráme a obracíme.

  • 2

    Hotové maso rozložíme na pracovní plochu a přes vlákna nakrájíme na kratší plátky. Ty rozmáčkneme vidličkou, dáme do mísy, přidáme na tenké plátky pokrájenou šalotku, tence nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájené limetkové listy, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať.

  • 3

    Nakonec připravíme dresink. V misce šleháme cukr s rybí omáčkou, šťávou vymačkanou z limetek a tamarindovou pastou smíchanou s troškou horké vody, dokud se cukr nerozpustí. Dresinkem přelijeme masovou směs, důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu