Římský salát s kuřetem a dresinkem
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření Orientální
- 1 kávová lžička Koření Italia
- 0.5 kávová lžička Hořčice francouzská
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Veka
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Salát římský
- 3 plátek Slanina vepřová
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 256.9 mg
- Draslík 1133.6 mg
- Vláknina 4136.5 mg
- Vitamín A 4136.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli, citronové šťávy a vinného octa.
-
2
Na rozpáleném oleji, v pánvi na středním plameni, 5 minut dokřupava opékáme drobně nakrájené plátky slaniny. Hotovou slaninu vyndáme z pánve. Poté 2 kuřecí řízky, natřené cayenským kořením, smažíme v pánvi z obou stran 4-5 minut. Po vyjmutí z pánve a vychladnutí, nakrájíme na plátky.
-
3
Tenčí plátky veky nebo francouzské bagety posypeme italskými bylinkami, rozložíme na plech, nastříkáme olivovým olejem a v troubě na 220°C pečeme 10-12 minut.
-
4
Omytý a natrhaný římský salát smícháme s plátky okurky bez jadérek, přidáme kolečka jarní cibulky, opečenou slaninu, plátky kuřete a plátky veky, dále přidáme strouhaný parmezán a plátky ze 2 vajec, uvařených natvrdo. Ve větší míse vše důkladně promícháme a zalijeme dresinkem. Podáváme studené.