Římský salát s kuřetem a dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření Orientální
  • 1 kávová lžička Koření Italia
  • 0.5 kávová lžička Hořčice francouzská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát římský
  • 3 plátek Slanina vepřová
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 256.9 mg
  • Draslík 1133.6 mg
  • Vláknina 4136.5 mg
  • Vitamín A 4136.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli, citronové šťávy a vinného octa.

  • 2

    Na rozpáleném oleji, v pánvi na středním plameni, 5 minut dokřupava opékáme drobně nakrájené plátky slaniny. Hotovou slaninu vyndáme z pánve. Poté 2 kuřecí řízky, natřené cayenským kořením, smažíme v pánvi z obou stran 4-5 minut. Po vyjmutí z pánve a vychladnutí, nakrájíme na plátky.

  • 3

    Tenčí plátky veky nebo francouzské bagety posypeme italskými bylinkami, rozložíme na plech, nastříkáme olivovým olejem a v troubě na 220°C pečeme 10-12 minut.

  • 4

    Omytý a natrhaný římský salát smícháme s plátky okurky bez jadérek, přidáme kolečka jarní cibulky, opečenou slaninu, plátky kuřete a plátky veky, dále přidáme strouhaný parmezán a plátky ze 2 vajec, uvařených natvrdo. Ve větší míse vše důkladně promícháme a zalijeme dresinkem. Podáváme studené.

Komentáře k receptu