Kukuřičná omáčka
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 150 g Kapie
- 50 g Mouka kukuřičná
- 400 g Kukuřice
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 22 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 314.7 mg
- Vláknina 5234.5 mg
- Vitamín A 5234.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nakrájený celer s kapií a smažíme další tři minuty. Následně přidáme ostatní suroviny kromě vody a mouky. V míse vedle vodu s moukou smícháme a vytvoříme těsto. To postupně přidáváme do směsi na pánvi, vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
-
2
Jakmile omáčka vychladne, můžeme ji zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které může vydržet až dva týdny.