Vepřová játra s ovocem - špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 270.8 mg
- Draslík 377.8 mg
- Vláknina 7260 mg
- Vitamín A 7260 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky vhodné pro přípravu špízů, dáme do misky, opepříme a zatím necháme stranou. Česnek oloupeme, prolisujeme do malé misky, přidáme na kousky nakrájené měkké máslo, přisypeme sůl utřeme vše na hladkou hmotu. Těsně před podáváním špízů máslo s česnekem roztopíme v mikrovlnné troubě. Jablka spolu s hruškami umyjeme, nakrájíme na kousky podobně jako játra. Ovoce pokapeme šťávou z 1 citrónu.
-
2
Přiostřenou dřevěnou špejlí postupně napichujeme kousek hrušky, kousek jater, nakonec napíchneme kousek jablka. Takto pokračujeme v napichováni špejli až do spotřebování všech surovin.
-
3
Fritovací hrnec nastavíme na střední teplotu, do košíku naskládáme špízy a v rozpáleném oleji smažíme nejdéle 5 minut. (Smažit můžeme i v oleji na pánvi.)
-
4
Hotové špízy pokládáme na mělké oválné talíře, polijeme roztopeným máslem a spolu s vhodnou přílohou ihned servírujeme.