Kolínka z jehněte s toskánským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pastinák
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Jehněčí koleno
  • 1 polévková lžíce Koření toskánské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 161 mg
  • Vláknina 15428 mg
  • Vitamín A 15428 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme polovinu olivového oleje, přidáme velkou cibuli nakrájenou na osm dílků, ostrouhané a podélně rozčtvrcené velké mrkve a středně velké pastináky, orestujeme za stálého míchání, až začnou hnědnout. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  • 2

    Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme jehněčí kolínka potřená toskánským kořením.

  • 3

    Potom je přemístíme do velkého pekáče, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme bobkové listy, zakryjeme alobalem a 2 hodiny pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po dobu pečení kontrolujeme, zda kolínka nepotřebují podlít vodou nebo vývarem. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidáme orestovanou zeleninu a pečeme, dokud maso i zelenina nejsou měkké.

  • 4

    Hotové maso podáváme s vypečenou šťávou a zeleninou.

Komentáře k receptu