Máslové kuře
Suroviny
- 750 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Kokosové mléko
- 2 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 dl Vývar drůbeží
- 3.5 dl Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
- 0.5 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 42 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 189.5 mg
- Draslík 955.7 mg
- Vláknina 2755.7 mg
- Vitamín A 2755.7 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teflonové pánvi do zlatova opražíme kešu oříšky, očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na drobno, omytá a osušená kuřecí prsa na plátky. V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. KOusek zázvoru (přibližně 2 cm) oloupeme a nastrouháme.
-
2
Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme, znovu promícháme a společně smažíme 3 - 5 minut do zlatohněda. Maso vyjmeme, na omastek vložíme jemně nastrouhaný zázvor, lžičku kurkumy, lžíci kari pasty, lžičku skořice a muškátový oříšek. Restujeme 1 - 2 minuty, přidáme kešu oříšky, vrátíme zpátky maso. Zalijeme vše zakysanou smetanou, kokosovým mlékem, kuřecím vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme 15 -20 minut do měkka. Dochutíme solí a servírujeme.