Kuřecí stehna s omáčkou Rogan Josh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Kuřecí stehna
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Kardamom
  • 3 ks Šalotka
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 1.7 dl Smetana zakysaná 15%
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Pasta Rogan Josh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 1103 mg
  • Vláknina 13514 mg
  • Vitamín A 13514 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěná kuřecí stehna zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na větší kusy. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek s šalotkou, restujeme je asi 30 sekund, přidáme 4 lžíce pasty Rogan Josh, 2 rozdrcené lusky kardamomu a kuřecí maso. Promícháme a smažíme pomaleji asi 5 minut. K masu přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata, mletý zázvor, sůl a přilijeme drůbeží vývar. Směs promícháme a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a vaříme asi 15-20 minut pod pokličkou.

  • 3

    Přimícháme zakysanou smetanu a pomalu vaříme 2 minuty. Nakonec přimícháme omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Vyjmeme semínka kardamomu, dochutíme případně solí a servírujeme.

Komentáře k receptu