Rajčata s vejci a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 120 g Majonéza
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 411.6 mg
  • Vláknina 5593.3 mg
  • Vitamín A 5593.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli rozkrájíme nadrobno, omytou řeřichu nasekáme nahrubo, majonézu rozmícháme se solí. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

  • 2

    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, naskládáme na ně střídavě plátky rajčat, vajec a přelijeme majonézou. Před podáváním salát posypeme cibulí a řeřichou.

Komentáře k receptu