Drožďová polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 45 g
- Sodík 838 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 787.1 mg
- Vláknina 5746.4 mg
- Vitamín A 5746.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel, celer a kedlubny oloupeme, krájíme na nudličky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, kapustu zbavíme zvadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
V hrnci na másle zpěníme cibuli, rozdrobíme do ní droždí a za stálého míchání na mírném plameni smažíme, až droždí začne hnědnout. Poté vmícháme mouku, orestujeme, zašleháme vodu a 10 minut povaříme. Do polévky přidáme zeleninu, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.