Cibulová polévka krémová s krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Voda pitná
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 42.6 mg
  • Draslík 240.3 mg
  • Vláknina 4278.8 mg
  • Vitamín A 4278.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme. Na másle zpěníme cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut.

  • 2

    V mezičase v hrnci usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, zašleháme vodu a na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Poté do jíšky propasírujeme uvařenou cibuli a necháme přejít varem.

  • 3

    Krutony vyrobíme následovně: rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

Komentáře k receptu